ogłoszenia: 2008

2008-08-01

Zaproszenie na szkolenia: Kielce 17-18 09.2008 r.

frormularz zgłoszeniowy

Stowarzyszenie Ekologiczne Eko-Unia
ZAPRASZA
na bezpłatne jednodniowe szkolenie dla nauczycieli
organizowane w ramach
Kampanii informacyjno-promocyjnej Wybieram zdrowie!

Nieprawidłowe odżywianie, a także brak prawidłowych nawyków dotyczących aktywnego stylu życia dzieci i młodzieży determinują w dużym stopniu zdrowie osób dorosłych. Nasze Stowarzyszenie w porozumieniu z pracownikami Uniwersytetu  Ekonomicznego, Akademii Wychowania Fizycznego oraz innych uczelni wrocławskich od stycznia 2008 r. prowadzi Kampanię informacyjno-promocyjną Wybieram zdrowie. Projekt finansowany jest ze środków UE z budżetu Programu Środki Przejściowe 2005.
Celem kampanii jest podniesienie świadomości społecznej w zakresie promowania i kształtowania prozdrowotnego i proekologicznego stylu życia młodzieży ze szkół gimnazjalnych i średnich.
W ramach Projektu przygotowaliśmy 128-stronicowy pakiet edukacyjny dla nauczycieli pn. Wybieram zdrowie! zawierający 23 konspekty zajęć lekcyjnych, gotowych do bezpośredniego wykorzystania w szkole. Materiały te mogą być wykorzystywane m.in. podczas lekcji biologii, przyrody, techniki, godzin wychowawczych oraz w trakcie realizacji ścieżek międzyprzedmiotowych.
Działaniem uzupełniającym są szkolenia dla nauczycieli. Szkolenia są jednodniowe, bezpłatne. W Kielcach odbędą się one w dniach 17 oraz 18 września 2008 r. w Hotelu Łysogóry (ul. Sienkiewicza 78, 25 – 501 Kielce). W zgłoszeniu prosimy o podawanie dokładnego dnia szkolenia. Nie zwracamy kosztów dojazdu na szkolenie. Uczestnicy otrzymują gratis materiały szkoleniowe, w tym m. in. film DVD oraz pakiet Wybieram zdrowie! Szczegółowy program spotkania w załączeniu.
Dodatkowych informacji udzielają: Patrycja Szambelan: patrycjaa@poczta.onet.pl  tel. 0693 509 565 lub bezpośrednio koordynator kampanii viola.soltysik@wp.pl
Bardzo prosimy o potwierdzenie obecności na spotkaniu najpóźniej do poniedziałku 8 września 2008r. e-mailem: info-ekounia@eko.org.pl lub faksem 071 344 22 64.
Samo przesłanie karty zgłoszeniowej nie decyduje o zakwalifikowaniu na szkolenie, bardzo prosimy o poczekanie na informację zwrotną potwierdzającą rejestrację – będziemy je rozsyłać pomiędzy 10 a 15 września 2008 r.

Wiceprezes/ Koordynator Kampanii

(-) Violetta Sołtysik

program szkolenia

1. Wyniki konkursu na projekt logotypu kampanii "Wybieram zdrowie"
  2. Zaproszenie na szkolenia: Kielce 17-18 09.2008 r.
  3. zaproszenie na szkolenie : Warszawa 4-5 września 2008r.
  4. KONKURS KONKURS KONKURS
  5. ZAPRASZAMY NAUCZYCIELI NA WARSZTATY W KRAKOWIE I POZNANIU
  6. zaproszenie na szkolenie -Poznań 12-12 czerwca 2008
  7. zaproszenie na szkolenie - Kraków 5-6 czerwca 2008
  8. Porządek obrad spotkania informacyjnego realizowanego w ramach Kampanii informacyjno- promocyjnej "Wybieram zdrowie!"
  9. I. spotkanie informacyjne organizowane w ramach Kampanii informacyjno- promocyjnej "Wybieram zdrowie"