ogłoszenia: 2008

zaproszenie na szkolenie - Kraków 5-6 czerwca 2008

Stowarzyszenie Ekologiczne „Eko-Unia”
ZAPRASZA
na bezpłatne jednodniowe szkolenie dla nauczycieli
organizowane w ramach
Kampanii informacyjno-promocyjnej „Wybieram zdrowie!”

Nieprawidłowe odżywianie, a także brak prawidłowych nawyków dotyczących aktywnego stylu życia dzieci i młodzieży determinują w dużym stopniu zdrowie osób dorosłych. Nasze Stowarzyszenie w porozumieniu z pracownikami Uniwersytetu  Ekonomicznego, Akademii Wychowania Fizycznego oraz innych uczelni wrocławskich od stycznia 2008 r. prowadzi Kampanię informacyjno-promocyjną „Wybieram zdrowie”. Projekt finansowany jest ze środków UE z budżetu Programu Środki Przejściowe 2005.
Celem kampanii jest podniesienie świadomości społecznej w zakresie promowania i kształtowania prozdrowotnego i proekologicznego stylu życia młodzieży ze szkół gimnazjalnych i średnich.

W ramach Projektu przygotowaliśmy 128-stronicowy pakiet edukacyjny dla nauczycieli pn. Wybieram zdrowie! zawierający 23 konspekty zajęć lekcyjnych, gotowych do bezpośredniego wykorzystania w szkole. Materiały te mogą być wykorzystywane m.in. podczas lekcji biologii, przyrody, techniki, godzin wychowawczych oraz w trakcie realizacji ścieżek międzyprzedmiotowych.

Działaniem uzupełniającym są szkolenia dla nauczycieli. Szkolenia są jednodniowe, bezpłatne. W Krakowie odbędą się one w dniach 5 oraz 6 czerwca 2008r. w HOTELU CHOPIN (ul. Przy Rondzie 2; 31 – 547 Kraków). W zgłoszeniu prosimy o podawanie dokładnego dnia szkolenia. Nie zwracamy kosztów dojazdu na szkolenie. Uczestnicy otrzymują gratis materiały szkoleniowe, w tym m. in. film DVD oraz pakiet Wybieram zdrowie! Szczegółowy program spotkania w załączeniu.

Dodatkowych informacji udzielają: Patrycja Szambelan: patrycjaa@poczta.onet.pl tel. 0502 453 157 lub bezpośrednio koordynator kampanii viola.soltysik@wp.pl

Bardzo prosimy o potwierdzenie obecności na spotkaniu najpóźniej do poniedziałku 2.06.2008r. e-mailem: info-ekounia@eko.org.pl lub faksem 071 344 22 64.

Wiceprezes/ Koordynator kampanii
(-) Violetta Sołtysik

" Zdrowie jest nieodłącznym warunkiem osiągnięć szkolnych,
dobrej jakości życia i ekonomicznej produktywności.
Wyposażając dzieci w wiedzę, umiejętności i właściwe postawy
wobec zdrowia, możemy zwiększyć ich szanse na zdrowe życie
oraz ich zdolności do działań na rzecz zdrowia społeczności, w których żyją".
Hiroshi Nakajiama – b. Dyrektor Generalny WHO

1. Wyniki konkursu na projekt logotypu kampanii "Wybieram zdrowie"
  2. Zaproszenie na szkolenia: Kielce 17-18 09.2008 r.
  3. zaproszenie na szkolenie : Warszawa 4-5 września 2008r.
  4. KONKURS KONKURS KONKURS
  5. ZAPRASZAMY NAUCZYCIELI NA WARSZTATY W KRAKOWIE I POZNANIU
  6. zaproszenie na szkolenie -Poznań 12-12 czerwca 2008
  7. zaproszenie na szkolenie - Kraków 5-6 czerwca 2008
  8. Porządek obrad spotkania informacyjnego realizowanego w ramach Kampanii informacyjno- promocyjnej "Wybieram zdrowie!"
  9. I. spotkanie informacyjne organizowane w ramach Kampanii informacyjno- promocyjnej "Wybieram zdrowie"